Schrijfcoaching

Schrijven is een ambacht en heeft niets te maken met aangeboren talent. Hoewel dit laatste handig is, is het vak wel degelijk te leren. Zit je vast bij het schrijven van je manuscript, verhaal, scriptie, proefschrift of artikel? Wil je graag dat iemand serieus naar je tekst kijkt? Heb je vragen over je verhaallijn, gebruik van tijd, perspectief, spanningsboog, de stijl of de structuur? Of heb je behoefte aan een schrijfcoach die je bij de hand neemt? Met veel plezier ondersteun ik je daarbij. Hieronder vind je een overzicht van mijn diensten. 

Manuscriptadvies

De eerste stap is meestal om (een deel van) je manuscript te laten beoordelen op zaken als stijl, structuur, spanningsopbouw, vertelperspectief en verhaallijn. Mijn tarief voor deze inhoudelijke feedback is 25 euro per 1.000 woorden (exclusief btw). Ik hanteer daarbij een starttarief van 20 euro. Het is gunstiger om bijvoorbeeld alleen het eerste hoofdstuk (of hoofdstukken) te laten beoordelen. Als je hierna mijn feedback toepast op de rest van je manuscript, kan ik de vervolgredactie oppakken tegen een lager tarief. Bovendien kun je op basis hiervan bepalen of ik wel de juiste redacteur ben voor jouw roman. Misschien ben ik wel te streng 🙂

Redactie

Pas als je inhoudelijk helemaal tevreden bent, volgt een redactieronde. Dan kun je je tekst laten controleren op spelling en grammatica. Ik haal de spellings-, taal- en typfouten uit de tekst en geef in principe geen inhoudelijke feedback meer. Voor deze redactieronde reken ik 15 euro per 1.000 woorden (exclusief btw). Ik hanteer daarbij een starttarief van 20 euro. 

Scripties en proefschriften

Voor het nakijken van een scriptie, essay, plan van aanpak, reflectieverslag of proefschrift ben je bij mij ook op het juiste adres. Ik kijk je tekst graag na op taal en academische stijl. Ook kan ik je feedback geven over de structuur van je tekst en help ik je om de zinsopbouw logisch en duidelijk te maken. Bij academische teksten reken ik 15 euro per 1.000 woorden voor nakijken op taal. Voor advies over de structuur of de logische zinsopbouw reken ik 5 euro per 1.000 woorden extra. Ik hanteer daarbij een starttarief van 20 euro. 

Overige teksten

Mail me gerust als je een andere tekst wilt laten nakijken, zoals een zakelijke tekst, sollicitatiebrief, brochuretekst of webtekst. Ook daarmee heb ik ruime ervaring en kan ik je ondersteunen. 

Ik werk snel en communiceer vooraf helder wanneer je je tekst terug kunt verwachten. Ik streef ernaar om je tekst binnen een week te redigeren, zodat je snel verder kunt.